neděle 31. března 2013

Zimní selská polévka

A tak nakonec proč ne. Je ideální čas udělat si sytou zimní polévku.

Potřebuji na ni:
  • uvařené barevné fazole
  • vodu z vaření fazolí
  • uvařený ječmen
  • sušené houby 
  • petržel kořen
  • petrželka nať
  • lžíci oleje
  • sůl, pepř, trochu saturejky
Fazole a ječmen si uvařím předem. Já je vařím v tlakovém hrnci. Je to kratší a připadají mě chutnější.
V hrnci rozpálím olej, vložím nakrájenou petržel. Zaliji vodou z fazolí a přidám houby. Vařím do změknutí. Přidám fazole a ječmen. Osolím, opepřím a okořením. Přidám petrželku a vypnu. Nechám ještě 10 minut dojít. 
Pokud mám málo vody z fazolí, přidám vodu a trochu zeleninového bujónu. 



Mějte se krásně. Užijte si zítra Velikonoce a nezapomeňte na pučálku!!

Žádné komentáře:

Okomentovat