Potřebuji na ni:
- uvařené barevné fazole
- vodu z vaření fazolí
- uvařený ječmen
- sušené houby
- petržel kořen
- petrželka nať
- lžíci oleje
- sůl, pepř, trochu saturejky
Fazole a ječmen si uvařím předem. Já je vařím v tlakovém hrnci. Je to kratší a připadají mě chutnější.
V hrnci rozpálím olej, vložím nakrájenou petržel. Zaliji vodou z fazolí a přidám houby. Vařím do změknutí. Přidám fazole a ječmen. Osolím, opepřím a okořením. Přidám petrželku a vypnu. Nechám ještě 10 minut dojít.
Pokud mám málo vody z fazolí, přidám vodu a trochu zeleninového bujónu.
Mějte se krásně. Užijte si zítra Velikonoce a nezapomeňte na pučálku!!
Žádné komentáře:
Okomentovat