Dnes jsem shlédla poslední videa z pořadu Peklo na talíři na téma maso (čerstvé a křehčené). Není to úplně téma pro mě, ale jako člověka "z potravinářství" mě to zajímalo. Překvapila mě ekonomická stránka, kdy šizené maso, pardon masný výrobek, vyšel daleko dráž než nešizené. O kvalitě křehčeného masa snad nemá iluze nikdo.
Téma kde nakoupit a co nakoupit řešíme všichni. Poslední dobou zjišťuji, že markety mi nemají co nabídnout. Když mě něco zaujme, tak seznam ingrediencí na obale mě zase většinou odradí a já chci vědět, co tam všechno je :-)
Většinu věcí se snažím kupovat ve velkém přes internet a v co nejlepší kvalitě (obiloviny, luštěniny, mouky, ...). Takže po obchodech sháním čerstvé suroviny, hlavně zeleninu a ovoce a i to sehnat je někdy problém. Někdy stojím nad plným regálem a nevyberu si nic. Taky to může být tím, že jsem odrazena permanentní hádkou (mezi mnou a Páčkem) zda kupovat či nekupovat kvalitu bio.
Jak řešíte ovoce v zimě? Kupujete dovážené?
Dáme si jednoduchý recept na výborné bochánky.
Recept je dělaný do domácí pekárny. Můžete těsto ale udělat i bez ní. Není to podmínka.
Na bochánky potřebuji:
- 200 ml vody
- 100 ml oleje
- 5 lžic melasy
- 1 lžička fenyklu
- 1 lžička anýzu
- špetka soli
- 500 g špaldové mouky
- 1/4 droždí (nebo 1 lžička instantního droždí
Bochánky jsou měkké, lehce nasládlé a anýzu a fenyklu je tam akorát. Ideální na svačinky nebo snídaně.
Mějte se krásně.
Žádné komentáře:
Okomentovat