Prvního března měl manžel narozeniny. Přemýšlela jsem, co mu koupit. Má rád praktické dárky. Nejlépe nějaké součástky na kolo. V tom je trochu problém, protože já se v tom vůbec nevyznám a když se ho zeptám, tak mizí moment překvapení.
Nakonec jsem zvolila polštář pohankovo špaldový. Rovnou dva. Ať taky něco z toho mám.
To mi připomíná, že na Vánoce jsem mu koupila pravou kašmírovou šálu a měl ji na sobě jen jednou a to ještě po mých "nenápadných" náznacích. Není škoda něco takového kupovat?
Dnes si upečeme jáhlový nákyp. Základ je podobný jak jahelník.
Na nákyp potřebuji:
Nakonec jsem zvolila polštář pohankovo špaldový. Rovnou dva. Ať taky něco z toho mám.
To mi připomíná, že na Vánoce jsem mu koupila pravou kašmírovou šálu a měl ji na sobě jen jednou a to ještě po mých "nenápadných" náznacích. Není škoda něco takového kupovat?
Dnes si upečeme jáhlový nákyp. Základ je podobný jak jahelník.
Na nákyp potřebuji:
- 200 g suchých bio jáhel
- 500 g ovesného mléka
- špetku soli
- 4 vejce
- rozinky
- sušenou papáju nakrájenou na kousky
- vlašské ořechy
Na omáčku potřebuji:
- banán
- pomeranč
Do vychladlých jáhel přimíchám 4 žloutky, předem namočené rozinky a papáju. Ořechy si opeču v troubě na 180°C po dobu 5 minut. Nalámu do směsi.
Z bílků ušlehám sníh a vmíchám ho do studené směsi. Troubu si nastavím na 180°C. Vymažu pekáček a vysypu špaldovou krupicí nebo kokosem a vliji do něj připravenou směs. Peču do zezlátnutí. Zhruba 30 minut.
Banán a pomeranč oloupu a vše nakrájím na kostky, rozmixuji v mixéru.
Při podávání poliji nákyp omáčkou.
Přeji vám krásné pondělí.
Žádné komentáře:
Okomentovat