čtvrtek 17. ledna 2013

Avokádová omáčka s těstovinami

Taky nevíte co dělat s avokádem? Je vám tenhle plod hruškovce přelahodného tak trochu cizí? Nemějte strach, avokádová omáčka to jistí.


Potřebuji:
  • 2 zralá avokáda 
  • 1 citron 
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky (já neměla)
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • těstoviny 250 g
  • parmezán na posypání
Zralé avokádo má tmavě zelenou až černou slupku. Avokáda rozkrojíme na půlku a vyloupneme kulatou pecku. Dužninu vydlabeme lžičkou. V misce smícháme dužninu se šťávou z citronu, rozetřenými stroužky česneku, olejem, solí a bazalkou a ponorným mixerem umixujeme do hladké pasty.



Uvaříme těstoviny, smícháme s omáčkou a posypeme parmezánem. 


Jídlo je jednoduché, rychlé a co je nejlepší, tak chutné. Určitě zkuste.

Dobrou chuť.

Mějte se krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat