K zimě patří růžičková kapusta. Že vám nechutná? Odrazovala vás šedá rozvařená hmota ze školní jídelny? Tohle je trochu jiný "level".
Recept na kapustičky je od pana Cuketky.
Potřebuji:
- růžičkovou kapustu
- máslo
- sůl, pepř
Jako přílohu (nebo hlavní chod? ) jsem servírovala dýňové suflé.
Prvně potřebuji dýňové pyré. Vezmu dýni, v mém případě muškátovou. Omyji, osuším a rozpůlím. Vydlabu semínka a postavím na plech řeznou stranou nahoru. Peču na 170°C 1 hodinu. Oloupu slupku a dužninu rozmixuji na hladké pyré. Půlku použiji, zbytek dám do lednice. K půlce pyré přidám tři prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přimíchám tři žloutky a sníh ze tří bílků. Dejte pozor, aby pyré bylo vychládlé. Vymažu zapékací misky máslem, vysypu špaldovou krupicí a naplním směsí. Peču na 200°C 10 minut. Nechám vychládnout, jinak nejdou vyklopit.
Dobrou chuť!
Pro dnešek je to vše, zítra se na vás chystá brusinková buchta :-)
Mějte se krásně!
Žádné komentáře:
Okomentovat