Recept mám po své babičce. Jedná se o buchty, které pekla maminka hloupému Honzovi "do světa". Do světa sice nejdeme, ale i tak si je rádi dáme.
Nejraději mám povidlové, ale z důvodu manželovi antipatie k čemukoliv povidlovému, jsem zvolila borůvkovou marmeládu.
Recept byl součástí mého dědictví po babičce, tak si ho važte :-)
Potřebuji:
- 1/4 l vlažného mléka
- 42 g droždí
- 2 PL cukru
- 2 žloutky
- 6 špetek soli
- 4 PL oleje
- 1/2 kg hladké mouky
Do mísy prosiji mouku, přidám žloutky, sůl a olej a promíchám. Vejce jsem použila bio, se značením 0 na začátku.
Až mám hotovo, polévkovou lžící odkrajuji kousky, které lehce pošoulám po vále a mírně zmáčknu uprostřed. Pracuji opatrně. Doprostřed dám marmeládu.
Peču 45 minut na 160°C.
Dobrou chuť a mějte se krásně!
Žádné komentáře:
Okomentovat