Krásný nový rok!
Přeji vám mír, lásku, štěstí, zdraví, slunce, volnost, bezpečí, objetí, něhu, sílu, teplo, ... a mnoho, mnoho dalšího!
Do začátku roku něco dobrého, sladkého, skořicového a banánového!
Původní recept je z časopisu Albert, trochu jsem ho upravila.
Potřebuji:
- 225 g špaldové mouky
- 225 g žitné mouky
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku medu
- 7 g instantního droždí
- 150 ml teplého rýžového mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 g rozpuštěného másla
- sušené celé banány - 1 balení
- 200 g rozinek
- 2 lžičky skořice
- 4 lžíce medu
Obě mouky jsem smíchala v míse, přidala jsem sůl, med a sušené droždí. V směsi jsem udělala důlek a přidala jsem teplé mléko, našlehané vejce, olivový olej a 100 -150 ml teplé vody.
Těsto jsem hnětla 10 minut, poté jsem ho nechala kynout na teplém místě cca 1 hodinu.
Připravila jsem si vál, poprášila ho moukou a vykynulé těsto jsem vyválela do obdélníku. V míse jsem smíchala sušené banány (ne čipsy, ty celé sušené na slunci) nakrájené na kolečka, rozinky, skořici a 4 lžíce medu. Náplň jsem natřela na těsto, ne do okrajů. Těsto jsem srolovala a nakrájela na kolečka tlustá 2-3 cm.
Připravila jsem si hranatou zapékací mísu, vymazala máslem a vložila do ní kolečka. Pokapala jsem je rozpuštěným máslem a upekla v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.
Pozn:
těsto můžete udělat i v domácí pekárně. Pořadí ingrediencí je následující:
mléko, voda, vejce, med, olej, sůl, mouka, droždí.
Program těsto.
Pozn:
těsto můžete udělat i v domácí pekárně. Pořadí ingrediencí je následující:
mléko, voda, vejce, med, olej, sůl, mouka, droždí.
Program těsto.
Po upečení můžete ještě potřít medem. Jsou sladká i bez toho.
Dobrou chuť!
Mějte se krásně!
Žádné komentáře:
Okomentovat