Potřebuji:
- 400 g uvařených fazolek adzuki
- 400 g uvařených ječných krup
- 400 g cibule
- olej
- sůl, pepř
- majoránku
- dva stroužky česneku
- čerstvý zázvor - cca 3 - 4 cm
- sojový omáčka
- vývar z fazolek
Dopředu si uvařím fazolky a kroupy. Fazolky namočím na 4-6 hodin do vody a v jiné vodě vařím cca 2 hodiny. V tlakovém hrnci 35 minut.
Kroupy propláchnu a zaliji studenou vodou, cca 2 cm nad hladinu krup. Vařím 30 minut.
Připravím si cibulku nakrájenou na jemno. Do většího hrnce dám lžíci oleje a smažím 5 minut cibulku. Přidám fazolky, majoránku, prolisovaný česnek a zázvor. Osolím a opepřím. Podliji vývarem z fazolek. Dusím 10 minut. Přidám kroupy, zamíchám a dusím ještě 5 minut.
Podávám s chlebem. Nejlépe domácím :-)
Dobrou chuť!
Mějte se krásně.
Žádné komentáře:
Okomentovat