Co na snídani? Páček snídá zásadně v autě. Nachystá si většinou chléb s domácí marmeládou a jablka do mističek a ujídá v autě. Šetří prý čas.
Já snídám doma. I když vstávám brzo, tak se nasnídám raději doma, než ve stresu v práci. Mojí nejčastější volbou jsou kaše. O druhé místo se pere polévka a chléb. Mám ráda kaše na slano i na sladko. Jednu takovou sladkou variantu si dnes ukážeme.
Na rýžovou kaši potřebuji:
- uvařenou kulatozrnnou rýži
- mandlové mléko
- datle
- brusinky
- goji
- jablka
- celý hřebíček
Uvařenou rýži (asi tři lžíce) rozmixuji se šálkem teplého mandlového mléka. Přidám namočené datle (3 ks), hrstku namočených brusinek a goji. Vše rozmixuji do hladké kaše. V misce ozdobím goji.
Příprava je rychlá a jednoduchá. Jediný malý zádrhel může být v mixování kaše v ranních hodinách, kdy ostatní obyvatelé se snaží spát.
Mám ráda i variantu s dušenými jablíčky. Dvě jablka dám podusit s trochou vody a třemi celými hřebíčky. Je to rychlé, za 5 minut jsou jablíčka podušená.
Kaše mě zasytí na celé dopoledne. Co snídáte vy?
Mějte se krásně.
Vaše M.
Žádné komentáře:
Okomentovat