Bylo by milé zamyslet se nad stanoviskem veganů. Bez nadávek, vyhrocených emocí a osočování jak z jedné, tak z druhé skupiny. Každý musí k nějakému životnímu postoji dojít, ale nenajde ho na internetu (hlavně ne na sociálních sítích). Pokud to tak člověk necítí, uvnitř a s pokorou, je to jen póza, chvilkové ovlivnění nebo nejistota sama sebou.
Po počest Světového dne si uvaříme cizrnovo květákovou omáčku s rýží.
Na omáčku potřebuji:
- uvařenou cizrnu + vodu z vaření
- 1/3 květáku
- 2 cibule
- 3 česneky
- 2 cm zázvoru
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
- kurkumu
- mletý koriandr
- 2 lžíce tahiny
- celozrnná jasmínová rýže
- mořská sůl
- řasa Hijiky
Dopředu si uvařím cizrnu. Nesolím ji, jen přidám saturejku. Cibulku, česnek a zázvor si nakrájím na drobno. Na oleji osmahnu cibulku, česnek a zázvor. Přidám růžičky omytého květáku a podliji trochou vody z cizrny. Osolím, opepřím a přidám koření. Až je květák měkký, přisypu cizrnu a dochutím tahiny. Směs trochu prošťouchám šťouchadlem na brambory.
Podávám s jasmínovou celozrnnou rýží, kterou jsem vařila spolu s řasou hijiky.
Mějte se krásně.
Vaše M.
Žádné komentáře:
Okomentovat