neděle 17. listopadu 2013

Kyselo

Kyselo je trochu ošidné, ne že by bylo složité na přípravu, ale každý ho dělá trochu jinak a jak jsem zjistila, tak na internetu se o tom vedou celkem boje.
Já dělám jednoduchou variantu. Bez míchaných vajec a bez brambor. Chutná mi na něm výrazná chlebová nakyslá chuť. Pokud nemáte a sháníte kvásek zkuste kváskovou mapu.

Na kyselo potřebuji:
  • žitný aktivní kvásek - 200 ml
  • vodu
  • 20 g sušených hub
  • sůl, pepř
  • kmín
  • 2 cibule
  • olej

Houby namočím den předem. Druhý den uvařím do měkka. Na oleji v hrnci rozpálím cibulku. Smažím dozlatova. Přidám  houby i s vodou, sůl, kmín a kvásek zředěný vodou. Nechám povařit a podávám.


Mějte se krásně. Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat