neděle 10. února 2013

Raw chocolate pie

Na procházce na Pohansku: "Maminko nejsou palečky." "To nevadí Teodorku, rukavičky s palečkama zapomněla maminka doma." "Aňo". Rvu mu kajícně na ruce ponožky.

Entové na Pohansku - naučná stezka doupných stromů se na Pohansku nachází již tři čtrvrtě roku. Podél stezky k zámečku se dají najít ostrůvky s obrázky entů malovaných dle skutečných stromů (je tam i fotka daného stromu, takže není těžké ho najít přímo v terénu). Obrázky nebo spíš obrazy malovaly děti ZŠ Slovácká. U obrázku jsou i úryvky z Tolkiena. Ideální pro fanoušky :-)

Dnes připravuji čokoládový koláč. 

Potřebuji:

  • 1/2 šálku ořechů
  • 1/2 šálku kokosu
  • 100 g datlí
  • 1/4 šálku vody
  • 2 zralá avokáda
  • 6 lžic raw kakaa (lifefood)
  • trochu vanilky (lusk)
Korpus: Do mixéru dám 1/3 datlí a kokos. Mixuji tak dlouho, až vznikne lepivá hmota. Přidám půlku mletých ořechů. Prohnětu a nasypu do koláčové formy. Já jsem použila větší. Menší nemám, ale ta by byla vhodnější. Těsto není úplně kompaktní. Rozprostřu ho po dně formy. 


Náplň: Zbytek datlí umixuji do pasty. Avokádo rozkrojím, vyloupnu pecku a vydlabu do misky dužninu. Přidám vodu, datle, kakao a trochu vanilky. Ponorným mixerem vymixuji na hladkou konzistenci. Pastu ochutnejte. Pokud je málo sladká jde přidat sirup agáve. 

Na korpus v dortové formě nanesu krém, uhladím a posypu zbytkem mletých ořechů (dala jsem lískové, ale jo to jen na vás).

Nechám 24 hodin v lednici.




Koláč neztuhne úplně, jen tak, aby šel opatrně ukrojit a nadat :-) Je vynikající!

Mějte se krásně.

2 komentáře: