úterý 17. prosince 2013

Perníčky se sušenýma švestkama

A jsou tu poslední perníčky. Tyto si můžete nechat až na víkend, jsou měkké hned.

Na švestkové perníčky potřebuji:

  • 400 g žitné mouky
  • 3 lžíce roztopeného kokosového oleje
  • lžíci perníkového koření
  • balení pomerančové kůry z DM (sušená mrazem)
  • lžičku sody
  • 200 g předem namočených švestek
  • 100 g datlového sirupu
Ze švestek sliji vodu a rozmixuji je do hladka. Přidám k nim olej, sirup a koření, promíchám. Tekuté složky vmíchám do mouky a vypracuji těsto. Nechám hodinu odležet v lednici. S těstem se velmi dobře pracuje. Nelepí na vál a není ho potřeba vůbec podsypávat.


Těsto vyválím na placku a vykrajuji tvary, které peču na 170°C po dobu 8-10 minut.


Zdobím citronovou šťávou s moučkovým cukrem. Spíš na okrasu :-) Máme raději jen tak. S touto polevou se mi hůř pracovalo, roztékala se. Možná jsem neodhadla poměr.





Mějte se krásně.
Vaše M.

2 komentáře:

  1. Krásný recept, zrovna recept na zdravé bezcukrové perníčky nemám, takže si jej ukládám!

    Díky a přeji mnoho dalších báječných receptů!

    Pipi

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Pipi, děkuji. Máš krásný blog, ráda si ho pročítám. Krásný a šťastný rok 2014. M.

    OdpovědětVymazat