Na švestkové perníčky potřebuji:
- 400 g žitné mouky
- 3 lžíce roztopeného kokosového oleje
- lžíci perníkového koření
- balení pomerančové kůry z DM (sušená mrazem)
- lžičku sody
- 200 g předem namočených švestek
- 100 g datlového sirupu
Těsto vyválím na placku a vykrajuji tvary, které peču na 170°C po dobu 8-10 minut.
Zdobím citronovou šťávou s moučkovým cukrem. Spíš na okrasu :-) Máme raději jen tak. S touto polevou se mi hůř pracovalo, roztékala se. Možná jsem neodhadla poměr.
Mějte se krásně.
Vaše M.
Krásný recept, zrovna recept na zdravé bezcukrové perníčky nemám, takže si jej ukládám!
OdpovědětVymazatDíky a přeji mnoho dalších báječných receptů!
Pipi
Ahoj Pipi, děkuji. Máš krásný blog, ráda si ho pročítám. Krásný a šťastný rok 2014. M.
OdpovědětVymazat