Na první perníčky potřebuji:
- 200 g žitné mouky
- 200 g ječné mouky
- 150 g datlového sirupu
- 3 lžíce melasy
- 3 lžíce roztopeného kokosového oleje
- lžíci perníkového koření (skořice, hřebíček, badyán, anýz)
- lžičku sody
- 200 g lískových ořechů
- panák rumu (volitelné :-) )
Připravím si do mísy mouku se sodou, přidám olej, melasu, koření a rum a prohnětu těsto. Na konec přisypu ořechy. Nechám hodinu odležet.
Vyválím 0,5 cm tlustou placku a vykrajuji drobnější tvary. Peču na 170°C po dobu 8-10 minut.
Ořechové perníčky s melasou nechám bez ozdoby. Měknou asi týden. Můžete je polít čokoládou a ozdobit půlkou lískového oříšku.
Mějte se krásně.
Vaše M,
Žádné komentáře:
Okomentovat