V srpnu jsem se zúčastnila pokračovacího kurzu Výroba bylinné kosmetiky II. V krásném, uvolňujícím a naprosto pozitivním prostředí Valtické bylinné zahrádky, jsme vyráběli třezalkový masážní olej, růžovou masku s kaolinem, zubní pastu se zeleným jílem a mletými bylinkami, ústní vodu, pleťové tonikum s bazalkou a měsíčkovo-levandulový krém :-).
Pokud jste přišli o nějaký kurz a chcete si v září udělat radost. Bylinková zahrada vypsala ještě jeden termín, který obsáhne všechny hlavní věci a výrobky všech tří předchozích kurzů. Datum je 21.9. v 9:00 přímo v bylinkové zahrádce.
Většinu věcí používám pravidelně. Jsem mile překvapena, že to funguje jednoduše a bez chemie a za rozumný peníz :-)
Dnešním zákuskem bude kváskový perník,který jsem si opět poupravila od Kláry z http://conovehonakopci.cz/.
Na perník potřebuji:
- 160g žitného kvasu
- 160g pšeničné celozrnné mouky
- 195 ml vody
- 200 g sladu
- 3,5 hrnku pšeničné mouky
- 270 ml ovesného mléka
- 3/4 hrnku oleje
- citronová kůra nebo 3 kapky citronového éterického oleje
- 1 lžíce perníkového koření Sonnentor
- 1 lžíce kakaa
- hrnek rozinek
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
Ozdobím rýžovou šlehačkou a podávám.
Mějte se krásně a užijte si nadcházející víkend.
Mějte se krásně a užijte si nadcházející víkend.
Žádné komentáře:
Okomentovat