Po příspěvku o nachlazení opět trochu jídla. Špaldový bulgur je pro mě novinka, předtím jsem viděla jen pšeničný. Měla jsem od firmy Country Life.
Sv. Hildegarda prý řekla: „Kdyby už člověk nemohl nic jíst a nic mu nepomáhalo, špalda jej postaví na nohy, špalda je teplá, tučná i sladká.“ Zdroj.
Já bulgur vařím následovně:
bulgur (cca 200 g)
lžička bujónu
1 cibule na jemno nakrájená
lžíce oleje
Do hrnce se silným dnem dám olej, až je nahřátý přidám cibulku a nechám zesklovatět. Přidám bulgur a bujón. Promíchávám. Připravím si horkou vodu. Přilívám vodu po částech, až je bulgur měkký. Nechám ho ještě dojít cca 10 minut pod pokličkou.
Na omáčku jsem použila:
1 sojovou smetanu na vaření
1 balení čerstvého baby špenátu
Hlívu ústřičnou
sůl, pepř, kmín drcený
1 cibuli
olej
Na oleji jsem osmahla cibulku na jemno, přidala jsem hlívu, sůl, pepř, kmín a dusila jsem 10 minut. Poté jsem do pánve vsypala omyté a okapané lístky špenátu a nechala je chvíli zavadnout. Vmíchala jsem smetanu, povařila ještě 5 minut a hotovo.
Výsledek vypadá takto:
Jídlo všem chutnalo. Takže spokojenost :-)
Mějte se krásně!
Žádné komentáře:
Okomentovat