neděle 26. ledna 2014

Batátové hranolky s houbovou omáčkou

Obrázek z Regenerace - každá energie se vrací, co vysíláte, to vám Vesmír pošle zpět.


Po velmi hlubokém zamyšlení, trochu vaření. Dnes si uvaříme řekla bych běžný zdravý oběd. Zkuste přidat ještě napařenou a kvašenou zeleninu a budete mít vyvážené jídlo. 

Na houbovou omáčku potřebuji:
  • hlívu ústřičnou
  • 2 cibule
  • hlízu fenyklu
  • sušené hřiby
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • kuzu škrob
  • kokosový olej
Očistím a nakrájím si cibule. Rozpálím kokosový olej, osmahnu cibulku. Mezitím si očistím a nakrájím hlívu a fenykl. K cibulce přidám hlívu a chvíli smažím. Přiklopím pokličkou a dusím 10 minut. Osolím, opepřím a okmínuji. Přidám sušené hřiby (drť). 
Přisypu nakrájený fenkl a dusím ještě 10 minut. Dvě lžičky kuzu škrobu rozmíchám v trošce studené vody a přidám do hrncem, chvíli povařím. 
Můžete na dochucení přidat umeocet. (lžíci)

Batátové harnolky:
  • 2 velké batáty
  • sůl, pepř, čerstvě mletý koriandr
Není nic jednoduššího. Batáty oškrábu, omyji a nakrájím na špalíčky. Pokladu je na plech, osolím a okořením koriandrem. Peču na 180°C cca 20-30 minut.

Jako přílohu jsem zvolila celozrnný kuskus.


Nechtě si chutnat.


Mějte se krásně!
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat