neděle 2. června 2013

Batátový koláč

Trpaslík je na výletě s bábou a dědou. Jeli do Jeseníků na Rejvíz. Nepokrytě závidím :-). Byli jsme tam minulý rok a hodně se nám tam líbilo. Mechová jezírka jsou kouzelná, jen by tam mohlo být míň lidí :-).
Našli jsme i farmu Orlí vrch. Chovají ovce, kozy, koně, pštrosy, prasata. Většinu surovin si pěstují/chovají sami. Navíc sympatičtí majitelé. Pokud máte cestu kolem, zaskočte.

Zkusila jsem koupit batáty. Doteď jsem je (i kvůli ceně) opomíjela. 

Na korpus potřebuji:
  • 150 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
  • 60 g lískových ořechů - nasekaných na hrubo
  • špetku soli
  • 65 ml rozpuštěného kokosového oleje
Náplň:
  • 400 g oloupaných uvařených batátů
  • 1 lžíci kokosového oleje
  • lžičku skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • lžíci vody
  • lžičku prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 160 ml kokosového nebo obilného mléka
  • 1/4 šálku medu
  • lžičku jablečného octa

Ozdoba:
  • sojade jogurt
  • vlašské ořechy
Smíchám všechny přísady na korpus a natlačím do dortové formy. do mísy dám oloupané uvařené batáty a rozmačkám vidličkou. Přidám kokosový olej (rozehřátý), lžíci vody, med. Pořádně promíchám. Okořením, zamíchám kokosové nebo obilné mléko, ocet a prášek do pečiva. Naliji na připravený korpus a vložím do rozehřáté trouby na 205°C. Peču 10 minut, pak snížím teplotu na 165°C a dopékám dalších 30 minut.

Upečený koláč ozdobím kysaným sojovým výrobkem a vlašskými ořechy.




Mějte se krásně a dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat