středa 4. listopadu 2015

Petrželový krém

Tak ano, opravdu ho máme, máme doma Kámen. Teda má jen pár milimetrů, dalo by se mu říkat kamínek, ale za to zlobení je to prostě Kámen. A kde že je? Usídlil se v močovém měchýři a zlobí a zlobí, už nějaký půlrok. Rozhodli jsme se nedat mu šanci a ještě mu to trochu znepříjemnit, přejdeme tedy na čistě veganskou bezlepkovou stravu. Doufáme, že v tak zdravém těle se prostě držet nemůže. Je to pro mě výzva. Tak striktně jsem dlouho nevařila. Držte nám palce. Jedeme dál ...

Starší trpaslík má stále problém s polévkami (a jídly), kde jsou velké kusy zeleniny. Nejlepším řešením je z polévky vytvořit krém. Takové hladké polévce s dýňovými semínky, které miluje, se nedá odolat. 

Na petrželový krém potřebuji:
  • 4 petržele
  • 100 g jáhel
  • cibulku
  • česnek (pro děti vynechat)
  • zeleninový vývar (1,5 l)
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření (4 kuličky)
Opražím si cibulku s česnekem (vše nakrájené na kostky), přidám koření, nakrájenou petržel a spařené jáhly. Chvíli opékám. Zaliji zeleninovým vývarem, osolím a vařím do změknutí jáhel. Na závěr rozmixuji a při podávání posypu dýňovými semínky.





Mějte se krásně.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat