neděle 18. ledna 2015

Ranní pohanková kaše

Pohankovou kaši z naklíčené pohanky dělávám už dlouho a trochu mě překvapilo, že tady ještě není :-) Chybu musím napravit.
Pohanka zahřívá a je ideální potravinou na zimu. Klíčení je jednoduché a určitě to zvládnete. Tak s chutí do toho. 

Na pohankovou kaši potřebuji
  • naklíčenou pohanku (ne lámanku)
  • banány
  • trochu vody nebo rostlinného mléka
  • na ozdobu rouskový pyl
Pohanku si nejprve namočím na noc do vody. Poté ji sliji a vložím do cedníku. Cedník umístím do mísy a zakryji ho talířkem. Pohanku proplachuji vodou dvakrát za den. Druhý až třetí den by měla mít malé bílé klíčky a můžeme udělat kaši.

Naklíčenou pohanku vložím do mixéru a přidám banány (podle chuti, dávám 2 na osobu). Zaliji trochou vody nebo mléka a mixuji do hladka. Pokud je kaše na vás málo sladká, jde přidat med nebo agáve sirup. Kaši naliji do misek a ozdobím pylem. 


Kaše je sytá a myslím si, že by mohla chutnat i odpůrcům pohanky. 


Mějte krásné nedělní ráno.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat