Pohankovou kaši z naklíčené pohanky dělávám už dlouho a trochu mě překvapilo, že tady ještě není :-) Chybu musím napravit.
Pohanka zahřívá a je ideální potravinou na zimu. Klíčení je jednoduché a určitě to zvládnete. Tak s chutí do toho.
Na pohankovou kaši potřebuji
- naklíčenou pohanku (ne lámanku)
- banány
- trochu vody nebo rostlinného mléka
- na ozdobu rouskový pyl
Naklíčenou pohanku vložím do mixéru a přidám banány (podle chuti, dávám 2 na osobu). Zaliji trochou vody nebo mléka a mixuji do hladka. Pokud je kaše na vás málo sladká, jde přidat med nebo agáve sirup. Kaši naliji do misek a ozdobím pylem.
Kaše je sytá a myslím si, že by mohla chutnat i odpůrcům pohanky.
Mějte krásné nedělní ráno.
Vaše M.
Žádné komentáře:
Okomentovat