středa 24. prosince 2014

Jablečná granola

Nelekejte se délky receptu. Je opravdu jednoduchý a zvládnete ho za chvilku.
Recept z earthsprout.com.


Nejprve si připravím jablečnou omáčku podle následujícího postupu.



Jablečná omáčka:

  • 1,5 kg jablek nakrájených
  • 1 KL skořice
  • 1 KL kardamom
  • 1/4 KL vanilky
  •  PL arowroot
  • 2 šálky vody
Vodu přivedu k varu, přidám škrob, až je rozmíchaný přidám ostatní složky. Vařím 20 minut. Poté promíchám a vařím ještě 20 minut. A je hotovo.
V troubě si sterilizuji skleničky. Naplním je omáčkou, obrátím dnem vzhůru a uchovávám v lednici.


A nyní se již můžeme pustit do granoly. Udělala jsem si bezlepkovou verzi.



Jablečná granola:



Suché ingredience:
  • 2 šálky vloček (dala jsem pohankové)
  • 1 šálek pohankových vloček (dala jsem jáhlové :-) )
  • 1 šálek slunečnicových semínek
  • 1 šálek lněných semínek
  • 1/2 šálek dýňových semínek
  • 1/2 šálek sezamových semínek
  • 1 šálek kokosu
  • 1 šálek nasekaných lískových ořechů
Mokré ingredience:
  • 2 šálky jablečné omáčky
  • 1/2 šálku kokosového oleje (roztopeného)
  • 1/2 KL soli
  • 1 KL vanilky
  • 1 KL kardamomu
  • 1 KL skořice
Po orestování:
  • 2 velké hrsti rozinek
Rozehřeji troubu na 180°C, všechny suché přísady smíchám v míse. Zvlášť smíchám mokré ingredience. Spojím dohromady. 

Směs dám na plech, po 10 minutách promíchám a peču ještě 15-20 minut. Každé 4 minuty promíchávám. 
Po vychladnutí přidám sušené ovoce. Naplním do skleněných nádob.





Granolu nejčastěji jím na snídani s rýžovým nebo mandlovým mlékem.

Mějte se krásně a přeji Štědrý den přesně podle vašich představ.
Vaše M.



Žádné komentáře:

Okomentovat