sobota 17. května 2014

Margotka řezy

Dnešní recept na vynikající řezy budou ze stránek zivea.cz. Možná jste si všimli na facebooku matky a dvou dcer, které se již tři roky stravují živou stravou a ta jim opravdu prosívá. Holky jsou kreativní a vydaly kuchařku plnou živých receptů. 

Kuchařku i s věnováním jsem si zakoupila a příště se můžete těšit na recenzi a že je oč stát :-).

Recept se na stránkách jmenuje Datlovo-mandlové řezy, my jsme je přejmenovali na Margotka řezy.

Potřebuji na ně:
  • 2 šálky mandlí - namočit přes noc
  • 1,5 šálku sušených datlí - namočit přes noc
  • 1,5 šálku jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžičku vanilky
  • 3 lžíce kokosového oleje.
Poleva:
  • 2 lžíce raw kakaa
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce kokosového oleje

Vločky dělám doma ve vločkovači z celých zrn. V mixéru smíchám mandle a datle, umixuji. Přendám do mísy. Rozmixuji vločky, citronovou šťávu, kokosový olej a vanilku. Smíchám vše dohromady a natlačím do dortové formy. 

Připravím si polevu:
Ve vodní lázni rozpustím kokosový olej, přidám cukr a kakao. 

Původní recept jsem "vytunila" nakrájeným banánem. Na korpus pokladu kolečka banánu a zaliji vše čokoládou. 

Nechám vychladit.


Květy pažitky jsou jen pro focení, svou výraznou pažitkovou chutí se hodí na saláty a dipy :-)


Řez chutná po kokosu a mandlích. Je vláčný a ideální na rodinné oslavy a jiné příležitosti. Nebo jen jako sladkost ke knížce :-)

Mějte se krásně!
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat