Univerzální recept na sušenky. Je to základní varianta. Můžete přidat oříšky, kakao, zázvor, kandované ovoce, ...
Těsto lze použít i jako korpus na koláč. Recept pochází od Hanky Zemanové.
Já jsem udělala jen základní variantu. Kytičky jsem slepila rakytníkovým džemem od Klášterní officíny. Doporučuji i jejich bylinné sirupy. V zimě u nás frčí ve velkém Diviznový.
Na sušenky potřebuji:
- 300 g špaldové mouky
- 200 g rostlinného tuku (Alsan-S)
- 100 g rýžového sladu
Těsto nechat hodinu odležet v lednici. Na pomoučeném vále vykrajovat tvary a na pečícím papíře péct 15 minut na 150°C.
(pozn. za misku děkuji Janě - vidíš jak se hodí :-))
Mějte se krásně.
To jsem rada, ze miska nasla hned vyuzití! Jana
OdpovědětVymazatMám vyzkoušené!!!!!!! Tuto mouku mám poprvé a určitě ne naposledy. Super, přidala jsem kousky čokolády a místo sladu jsem dala sladovit nebo se může požít i sladěnka je to stejné.
OdpovědětVymazatDěkuji moc za hezký komentář a za tipy na sladidla. Krásný den! M.
Vymazat