Na polévku potřebuji:
- 2 velké petržele
- zelenou nať z petržele
- půlku růžičky brokolice
- 200 g hlívy ústřičné
- sůl, pepř, nové koření
- olivový olej
- 2 cibule
Cibuli si oloupu a nakrájím na drobno. Rozpálím v hrnci olej a smažím cibulku. Petržel očistím a nakrájím na kostičky, brokolici omyji a rozeberu na malé růžičky. Zeleninu přidám do hrnce k cibulce. Omyji hlívu a nakrájím na proužky. Až je zelenina osmahlá, přidám hlívu, osolím, opepřím a vhodím 3 kuličky nového koření. Nechám dusit pod pokličkou.
Podušenou hlívu zaliji horkou vodou a přidám nať petržele, vařím dokud není zelenina a hlíva měkká (mám raději zeleninu na skus, ne úplně rozvařenou).
Petrželová nať (kterou nemusíte moc šetřit) slouží místo zeleninového bujónu. Dodá polévce chuť. Vyzkoušejte :-)
Na konci září jsme stihli ještě omrknou a na vlastní nohy vyzkoušet stezku bosou nohou ve Valticích.
S trpaslíčkem vlastníme bosobotky, takže nám ani netáhlo na šlapky. Na české straně moc stanovišť není, ale v Rakousku se to rozjede. Můžete si projít chodníčky s kamínky, kůly a pískem, omrknout výhled z rozhledny, zkusit projít vodou, sklouznout se na super dlouhé skluzavce, procvičit paměť i předat své starosti a strasti balvanu uvnitř spirály. A když budete mít štěstí potkáte i nějakého tura ve zvířecí podobě.
Kolik nás je? Správně, čtyři, miminko se ukrývá v šátku. |
Mějte se krásně.
Vaše M.
Žádné komentáře:
Okomentovat