středa 3. června 2015

Rýže, červená qiunoa, ředkev a mangold

Dnes si dáme rychlovku plnou zeleniny, navíc bez lepku.

Potřebuji na ni:
  • rýži basmati
  • červenou quinou
  • ředkve - bílou a červenou
  • mladé listy mangoldu
  • dvě šalotky
  • bazalkové tofu
  • kadeřavou petržel
  • čerstvé bylinky: libeček, dobromysl
  • sůl, pepř
Rýži a quinou si uvařím zvlášť. Na pánvi rozehřeji olej a opražím šalotku. Přidám nakrájenou ředkev a mangold. Osolím a přidám bylinky, vmíchám uvařené pseudoobilniny ( :-) ). Nakonec přidám tofu a petrželku. Jídlo je rychlé a zelenina je udělaná jen na rychlo "na skus".

Semínka ředkve Laurin a Ostergruss rosa 2 jsou z ekologického zemědělství Bingerheimer saatgut. Laurin se mi zdá lepší, nežene tak brzo do květu a nedřevnatí. Není pálivá. 


Quinoa lze koupit klasická bílá, dále pak červená a černá. Barevné varianty jsou po uvaření více pevné. Neobsahuje lepek a je zdrojem všech plnohodnotných bílkovin. Od nákupu vás může odrazovat trochu vyšší cena (250 g stojí přes 80 Kč). Je třeba si uvědomit, že jí stačí do pokrmů malé množství a nutričně je pro nás více než zajímavá.


Jídlo je vhodné jako lehčí večeře nebo si jej můžete vzít na oběd do kanceláře. Určitě nebudete po něm unaveni a nehrozí padání hlavy do klávesnice. :-)




Mějte se krásně!
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat