sobota 30. května 2015

Jahodový nanuk

Konečně. Je to tady! Začínají dozrávat jahody!

Starší trpaslík pravidelně s košíčkem očesává naše tři záhonky (a záhonky veřejně přístupných zahrad) a dožaduje se jahodových nanuků.


Bylinková zahrada Valtice


Jahodový nanuk je v našem podání věc velmi jednoduchá, řekla bych až primitivní.

Potřebuji na něj jahody, kokosovou smetanu (nebo mléko), trochu sladidla (dala jsem agáve sirup, užijte dle vlastních preferencí a momentálního stavu zásob).
Vše vložím do mixéru a pořádně rozmixuji. Naplním do formiček a nechám alespoň dvě hodiny zamrazit. 


Do nanuků lze libovolně přidat meduňku nebo vanilku. Nezapomeňte, že v studeném stavu je sladká chuť míň výrazná, proto umixovanou směs oslaďte trochu víc, než jste zvyklí. 

A co mladší trpaslík? 

Ten si spokojeně spinká v houpadle. 

Mějte se moc krásně a užívejte teplých dnů.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat