Dnes přemýšlíme jaké superfoods použít, jakou zvolit variaci surovin a jak jídlo nafotit, aby zaujalo čtenáře a bylo něčím nové a zajímavé.
Uvařila jsem podle receptu z knihy květákovou polévku.
Na polévku potřebuji:
- květák
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- bylinkovou sůl
- strouhanku (já dala instantní polentu)
- 2 vejce
- petrželku
Květák omyji a očistím. Rozeberu na větší růžice a dám vařit do osolené vody. Část květáku vyberu do misky a nechám zchládnout. Zbytek v hrnci rozštouchám na malé kousky.
Květák v misce taktéž proženu štouchadlem a přidám dvě vejce, bylinkovou sůl, pepř a strouhanku.
Udělám knedlíčky, které zavářím do polévky.
Dochutím strouhaným muškátovým oříškem.
Instantní polenta možná nebyl super nápad, protože pár knedlíčků se mi rozpadlo. Takže pokud máte, zkuste zůstat u strouhanky z původního receptu :-).
Mějte se krásně.
Vaše M.
Žádné komentáře:
Okomentovat