sobota 21. února 2015

Karbanátek se špěnátem z listů medvědího česneku a napařovaným knedlíkem

Tento recept jsem vylovila z archivu. Věřím tomu, že jednak stojí za vyzkoušení a také se blíží sezóna medvědího česneku. (ano leze na mě jaro a bylinky tahám ze země i očima :-)) Takže vám představuji kamutový karbanátek s napařovaným knedlíkem a špenátem z medvědího česneku.

Špenát:
  • medvědí česnek
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
Na oleji podusím cibulku s nakrájenými listy medvědího česneku, osolím a opepřím.
Knedlík:
  • zbytek jáhel
  • lněné semínko
  • otruby
  • trocha vody
  • bambova sůl
Knedlík udělám z jáhel, které mi zbyly. Smíchám je s trochou vody, lněným semínkem a okořením. Natlačím do vymazané formičky a napařuji v hrnci. Do hrnce dám na dno vodu. Vodu dávkujte podle výšky formiček. Vložím formičky a hrnec zakryji. Napařuji 30 minut. Nakonec sundám pokličku a napařuji ještě 10 minut.
Karbanátek:
  • zbytek kamutu
  • hraška
  • rozmixovaná zelenina (mrkev, celer)
  • bambova sůl
Opět návod na využití zbytků obilí. Smíchám v mém případě uvařený kamut, nastrouhanou kořenovou zeleninu, zahustím hraškou a osolím. Peču v troubě na pečícím papíře.



Mějte se krásně a nechte si chutnat.
Vaše M.

Žádné komentáře:

Okomentovat