Nedávno na mě čekal balíček od pana pekaře (opobchod.cz). Tentokrát jsem zkusila objednat sušená bio jablíčka z Moravy. Dodává je menší farma rodiny Mackových z Bílých Karpat. V roce 2008 si nechali postavit roubennou sušárnu na ovoce.
ze stránek Opobchodu. |
Ovoce se suší díky horkému vzduchu z pece, kde se topí dřevem. Je dobré uvést, že maximální teplota zpracování je 50°C.
Jablíčka skladujte nejlépe ve sklenici s uzavíratelným víkem v temnu a chladu (takže ve spíži).
- hrst křížal
- rozinky
- lžíce medu
- ovesné mléko
- špaldová krupice
- skořice
Všimněte si lžičky, je také od pana pekaře a je nádherná, lehounká a úplně hladká. |
Dobrou chuť.
A teď z jiného soudku.
Došla mi zubní pasta. Projela jsem internet a zatavila jsem se na stránkách home-made.cz.
Zubní pasta se skládá z dvou lžic kokosového oleje, lžičky mořské nebo himalájské soli a pěti kapek mátového éterického oleje. Pořádně promíchat a už jen aplikovat na zoubky. V receptu jsou i tablety ze stéivie, ty jsem vynechala. Nevadí mi, že je pasta do slana :-)
Mějte se krásně a ať vás to dnes neodfoukne.
Vaše M.
Žádné komentáře:
Okomentovat