neděle 8. března 2015

Placentová deka

Za dva měsíce by mezi nás měl přijít druhý synek. Těšíme se na něho a chystáme pro něj pár drobností. 
Kromě látkových plenek, které jsem se tentokrát rozhodla kompletně našít, jsem objevila v jednom čísle pravého domácího časopisu článek o placentové dece.

Deka může být z libovolného materiálu a provedení. Důležitá je barva. Barva matčina lůna, kdy se prolíná červená, fialová až modrá. Líbí se mi sháčkované deky ze čtverců. Návod najdete zde. Je velmi srozumitelný a i pro začátečnice (jako jsem já) pochopitelný.


Vybrala jsem si silnější přízi a tak mi deka celkem rychle přibývala. Celkově jsem měla 20 čtverců. V návodu paní vyšlo 72 čtverců.


Podle studií miminka dávají přednost barvám, které znají. Naopak nemají rádi hnědou, zelenou a bledé barvy. Ať věříte studiím nebo ne, logiku to má a aspoň mám dobrý pocit, že jsem pro miminko něco vyrobila a snad se bude cítit dobře.

Mějte se krásně a užijte si neděli.
Vaše M.


2 komentáře:

  1. Do budoucna krásná památka na to, jak byl ještě v bříšku:) Škoda, že z ručních prací umím leda tak přišít knoflík, tenhle nápad se mi vždycky moc líbil. Přeju krásný závěr těhotenství!

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím a děkuji. Začínám trochu "hnízdit" :-) jinak gratuluji k přicházejícímu miminku a máte moc krásný tvořivý blog. M.

    OdpovědětVymazat