úterý 17. ledna 2012

Slaný koláč se žampiony a cizrnou

Tento koláč je výborný, těsto je dobré, náplň je dobrá, celé to nemá chybu.

Korpus:
250 g špaldové mouky
150 ml piva
75 g másla
mořská sůl

V míse jsem vypracovala těsto, které jsem nechala v lednici chvíli odstát.

Mezitím jsem si nachystala náplň:

250 g žampionů
1 plechovka sterilované cizrny
1 smetana
2 vejce
sůl, pepř, mletý koriandr
2 cibule
olivový olej

Cibulku jsem oloupala a nakrájela na drobno. Na pánev jsem dala olej a cibulku jsem osmažila. Přidala jsem očištěné a na plátky nakrájené žampiony a nechala dusit. Osolila jsem, opepřila a přidala koriandr. Až byly žampiony měkké, přidala jsem cizrnu. Smetanu jsem prošlehala v míse s vejci. Přidala jsem vychladlou směs.

Těsto na korpus jsem prohnětla rukama do placky a natlačila do vymazané koláčové formy. S těstem se dobře pracuje. Samozřejmě, že by šlo těsto vyválet, vyznačit si okraje formy, ze zbytku udělat váleček a vytlačit jím okraje formy. Mě se nechtělo a vymačkávací technika funguje stejně dobře.
Dno jsem propíchala vidličkou.
Korpus jsem pekla na 180°C  20 minut. Poté jsem přidala náplň a dopékala ještě na 200°C dalších 20 minut.



Vyzkoušejte. Koláč zmizel velmi rychle :-)

Mějte se krásně.

4 komentáře:

  1. ten vypadá úžasně, asi ho vyzkouším! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Luxusní koláček. Musím bezpodmínečně vyzkoušet ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá dobře, kolik té cizrny? Jak velkou plechovku? A tak vcelku nebo rozmačkat? Díky

    OdpovědětVymazat
  4. Cizrnu prosím nemačkat. Použila jsem plechovku 240 gramovou. Hezký večer a ať se podaří!

    OdpovědětVymazat